Pole Fitness - The Ultimate Workout for Modern-Day Women!

FAQ

FAQ’s Pole Fitness®

Algemeen:

Locatie:

Voor de instructrice:

Voor de sportschoolhouder:

Algemeen:

 

Voor wie is Pole fitness® de perfecte workout bedoeld?

De Pole fitness® workout is geschikt voor iedereen die sterker, strakker en leniger wilt worden, maar vooral ook gezelligheid en plezier wil beleven tijdens het sporten. De workout is voor iedereen toegankelijk, met of zonder basisconditie. Het programma biedt een perfecte opbouw en samenstelling van technieken in niveaus, waardoor iedereen - ongeacht sportachtergrond - aan deze uitdaging kan beginnen op een veilige en haalbare manier.

Naar boven

Is Pole fitness® iets voor mij?

Ja, Pole fitness® is voor élke vrouw leuk! Er bestaat eigenlijk geen fitnessprogramma dat eenvoudiger is dan Pole fitness®. Je instructrice leert je de basisbeginselen van de oefeningen en coacht je uitgebreid en enthousiast voor elke nieuwe techniek. Je kunt er zoveel uitdaging en moeilijkheidsgraden in aanbrengen als je zelf wilt.

Naar boven

Wat zijn de voordelen van Pole fitness®?

Het beoefenen van Pole fitness® heeft héél veel voordelen. Lichamelijke én geestelijke voordelen. Niet alleen ontwikkel je er een betere conditie, spierkracht en flexibiliteit door, je krijgt er ook een beter figuur van én het is een leuke workout. Pole fitness® is behalve goed voor je conditie ook goed voor je zelfvertrouwen, want je leert de meest spectaculaire dans- en paaltechnieken. De lessen blijven door de gevarieerde dans- en paaltechnieken een uitdaging en je zelfvertrouwen groeit doordat je tijdens deze high-impact workout sportieve vaardigheden leert die je niet voor mogelijk had gehouden.

Naar boven

Wat is het verschil tussen paaldansen en Pole fitness®?

Paaldansen is een vorm van entertainment, die als doel heeft een ander te plezieren. Pole fitness®, dat wordt beoefend in sport- en dansscholen, is een complete workout die is ontwikkeld om een beter figuur, een betere conditie en meer (spier)kracht te ontwikkelen. Daarnaast is een Pole fitness® les een leuke manier om sportieve vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens een Pole fitness® workout worden veel spiergroepen getraind, zowel op een spierversterkende wijze als qua spieruithoudingsvermogen.

Naar boven

Wat ga ik in de Pole fitness® lessen leren?

Pole fitness® is een unieke combinatie tussen gogo-aerobics en paaldanstechnieken. Het resultaat is een high-impact workout waarin intensief en effectief wordt getraind op kracht en algemeen uithoudingsvermogen. Tijdens de uitvoering van de paaltechnieken wordt een groot aantal spieren effectief getraind, zoals biceps, triceps, schouders, buik- en rugspieren, en nog veel meer spieren. Er wordt niet alleen op kracht getraind, maar ook op krachtuithoudings-vermogen en coördinatie. Op het basisniveau van de Pole fitness® training oefenen we technieken die de spieren licht belasten. Op deze manier worden de spieren opgebouwd, en bereiden we deze voor op de meer gevorderde (en zwaardere) technieken. Al met al leer je dus een stuk danschoreografie en daarnaast op je eigen niveau een aantal paaltechnieken. Later leer je deze te combineren.

Naar boven

Hoe vaak moet ik een Pole fitness® les volgen?

Dat hangt van je eigen voorkeuren af, en natuurlijk de mogelijkheden in de sport- of dansschool waar je Pole fitness® volgt. Je kunt het één, twee of drie keer per week volgen. We raden je in ieder geval aan om tussen de Pole fitness®-lessen minimaal één rustdag te plannen. Hoewel je de voordelen van Pole fitness® al goed merkt bij het volgen van één les per week, volgen sommige fanatiekere dames twee of zelfs drie keer per week een Pole fitness®-les. Voor je het weet, ben je verslaafd aan deze gevarieerde workout!

Naar boven

Is Pole fitness® geschikt voor mijn dochter?

Vanwege de sportieve aard van de Pole fitness® lessen en de high-impact van de gogo -erobics choreografieën en de paaltechnieken zijn de Pole fitness® workouts niet geschikt voor kinderen of jonge pubers. Een te sterke belasting van nog onvolgroeide (kinder)botten kan een beschadiging van de groeischijven tot gevolg hebben. Daarom is het af te raden dat kinderen onder de vijftien jaar aan intensieve sporten doen, zoals Pole fitness®. Vanaf een jaar of vijftien/zestien zou uw dochter rustig aan met Pole fitness® lessen kunnen beginnen. Bij twijfel over de fysieke gesteldheid van uw dochter, of de ideale leeftijd om met Pole fitness® te beginnen, kunt u het beste een arts raadplegen.

Naar boven

Ben ik te oud voor een Pole fitness®-les?

Je bent nooit te oud om te sporten, en ook niet voor Pole fitness®. In de Pole fitness® lessen beleeft elke deelneemster de les op haar eigen niveau. In de lessen zie je hierdoor alle leeftijden samen sporten, en elkaar aanmoedigen.

Naar boven

Hoe fit/lenig/slank moet ik zijn om Pole fitness® te kunnen volgen?

De Pole fitness® workout is door de veelzijdigheid van de oefeningen voor alle vrouwen toegankelijk, mét of zónder basisconditie, lenig of minder lenig. Het programma biedt een perfecte opbouw en samenstelling van verschillende technieken in verschillende niveaus, waardoor iedereen - ongeacht haar sportachtergrond - aan deze uitdaging kan beginnen op een veilige en haalbare manier. Je hoeft niet heel veel kracht in je lijf te hebben, of al een topconditie, want zowel je spieren als je conditie worden opgebouwd door deze high-impact workout. Omdat ieder lichaam anders is gebouwd en de een fitter/leniger is dan de ander, zal voor de een de oefeningen makkelijker gaan dan voor de ander. Gelukkig zijn er zoveel oefeningen in het trainingsschema dat er voor iedereen wat bijzit. Alle Pole fitness® leerlingen trainen op hun eigen niveau en je kunt de oefeningen recreatief doen of wat fanatieker. Maar ongeacht op welk niveau je sport, feit is dat je wel de nodige spierpijn kunt verwachten van de Pole fitness® oefeningen, omdat je spieren gebruikt die je waarschijnlijk nog nooit fanatiek gebruikt hebt.

Naar boven

Kan de paal mij wel houden?

Ja, de POWERPOLE™ kan elke vrouw van elk gewicht houden. Onze fitnesspaal is juist ontwikkeld voor deze high-impact workout en kan heel veel hebben. Het gewicht is niet de oorzaak dat een paal iemand ‘niet zou houden’. Wél de manier van installeren van een paal, als je deze bijvoorbeeld thuis plaatst. Daarom is het belangrijk de POWERPOLE™ op de juiste manier te plaatsen/te klemmen en te blijven controleren of de paal goed vastzit voordat je gaat trainen.

Naar boven

Is Pole fitness® blessuregevoelig?

Nee, absoluut niet. Dit komt door het uitgebalanceerde programma wat blessures tot een minimum beperkt. Op het basisniveau van de Pole fitness® training worden de spieren relatief licht belast. Op deze manier worden de spieren opgebouwd en de coördinatie verbeterd. Daarna volgen de technieken die meer spierkracht en techniek vereisen. Zo is ook de kans op blessures minimaal.

Naar boven

Ik heb rug/nek/schouder/pols klachten.

Vraag bij twijfel je dokter om advies over het wel of niet volgen van Pole fitness® lessen. Als je bij een fysiotherapeut loopt, kun je deze ook informeren over de workout en deze advies laten geven over het wel of niet volgen van de lessen. Je kunt een dokter of fysiotherapeut voor aanvullende informatie over de oefeningen eventueel doorverwijzen naar onze website, www.polefitness.nl

Naar boven

Moet ik extra krachttraining doen om Pole fitness® te kunnen volgen?

Nee, dat is niet nodig. Via de Pole fitness® lessen word je kracht juist geleidelijk aan opgebouwd. De workout is zelf ook een vorm van krachttraining.

Op het basisniveau van de Pole fitness® training worden de spieren relatief licht belast. Op deze manier worden de spieren opgebouwd en de coördinatie verbeterd. Daarna volgen de technieken die meer spierkracht en techniek vereisen. In het algemeen kun je dus zeggen dat je van Pole fitness® niet alleen een betere conditie ontwikkelt en je je flexibiliteit vergroot, maar dat je er ook je spierkracht door opbouwt.

Naar boven

Krijg ik door Pole fitness® mannelijke armen?

Nee, zeker niet. Pole fitness® is een bijzonder goede workout om juist een mooie lijn in je armen te krijgen. Je maakt deze steviger en gespierder, zonder dat deze opgeblazen worden of misschien ‘mannelijk’ worden.

Naar boven

Wat voor soort mensen doen mee met de Pole fitness® les?

Hoewel de lessen een verzameling vormen van vrouwen van diverse leeftijden, verschillende achtergronden en andere nationaliteiten, hebben we opgemerkt dat de gemiddelde leeftijd van de cursisten ongeveer 36 jaar is. Maar de workout is voor iedereen toegankelijk, met of zonder basisconditie. Het programma biedt een perfecte opbouw en samenstelling van technieken in niveaus, waardoor iedereen - ongeacht sportachtergrond, lichamelijke conditie of lichaamsbouw - aan deze uitdaging kan beginnen op een veilige en haalbare manier.

Naar boven

Doen ook mannen mee in de Pole fitness®-les?

Het Pole fitness®-programma is speciaal ontwikkeld voor de vrouw en gericht op de vrouwelijke spieren. De groepslessen bestaan dan ook overwegend uit vrouwen.

Naar boven

Zijn er kledingvoorschriften voor een Pole fitness®-les?

Je kunt gewone fitnesskleding gebruiken die je ook voor elke andere sportieve workout zou gebruiken. Te veel kleding kan je belemmeren bij het goed uitvoeren van sommige oefeningen. Pole-fitness® deelneemsters die iets verder zijn in het programma dragen meestal wel een korte broek, om meer grip te hebben tijdens paaltechnieken waarbij je met beide benen klemt.

Naar boven

Heb ik een eigen paal nodig om aan een Pole fitness® les deel te kunnen nemen?

Nee, het is niet nodig om een eigen danspaal te hebben om deel te kunnen nemen aan een Pole fitness® les. Pole fitness® wordt gegeven in sport- en dansscholen waar er meerdere fitnesspalen beschikbaar zijn. Het leren van de Pole fitness® technieken gaat echter wel sneller als je thuis ook een fitnesspaal tot je beschikking hebt.

Naar boven

Wat moet ik meenemen naar een Pole fitness® les?

Het belangrijkste is dat je fitness/sportkleding gebruikt die comfortabel zit en waarin je lekker in kunt bewegen. Er zijn geen kledingvoorschriften voor een Pole fitness® workout. Voor wat kledingideetjes kun je via de volgende link een kijkje nemen in onze webshop, waar we diverse korte broeken aanbieden om meer grip te krijgen tijdens de paaltechnieken waarbij je met beide benen klemt. Minstens zo handig is om een flesje water bij je te hebben tijdens de les, omdat je door de intensiteit van de oefeningen behoorlijk wat calorieën verbrandt en daar flinke dorst van kan krijgen. Ook een handdoek, voor jezelf of om de paal te drogen, is heel handig.

Naar boven

Wat zijn de vereisten om de paal te gebruiken?

Wij adviseren geen gel of bodylotion te gebruiken voor of tijdens de lessen, omdat je hierdoor minder grip op de paal hebt. Bovendien kunnen je medecursisten die later op dezelfde dag aan de paal moeten/willen oefenen deze dan niet meer goed gebruiken. Voor meer grip op de paal, hebben wij in onze webshop diverse oplossingen, zoals handschoenen en lotions.

Naar boven

Ik heb zweethanden. Wat kan ik daaraan doen om goed aan de paal te draaien?

Met zweethanden is het soms moeilijk om goed aan de paal te draaien. Zeker als je in een draai goed in de paal moet knijpen. Hoewel je diverse trucs kunt toepassen om meer grip te krijgen op de paal, raden wij toch aan om gebruik te maken van de nieuwe Pole fitness® gloves of gebruikt te maken van onze keuze uit verschillende tubes kalk. Dit is de ideale manier om meer grip te krijgen.

Klik hier voor de webshop.

Naar boven

Moet ik mijn sieraden afdoen tijdens de sportlessen?

Dat is heel persoonlijk. Sommige Pole fitness® cursisten vinden het prettig om ringen af te doen, andere houden ze om, omdat ze hebben gemerkt dat ze er tijdens de oefeningen geen last van hebben. Omdat de workout ook paaltechnieken bevat, is het waarschijnlijk wel beter om armbanden, kettingen en oorbellen af te doen voor de les.

Naar boven

Locatie:

 

Waar vinden de Pole fitness® lessen plaats?

Pole fitness® lessen worden uitsluitend gegeven in groepslessen in sport- of dansscholen, onder leiding van erkende Pole  fitness® instructrices. Op de ‘locater’ op onze website kun je alle locaties zien van sport- en dansscholen in Nederland (ruim 40 inmiddels) waar Pole fitness®-lessen worden gegeven.

Naar boven

Hoeveel palen worden er gebruikt tijdens een Pole fitness® les?

Tijdens een Pole fitness®-les wordt er getraind in kleine groepjes, soms drie, soms vier of soms meer groepjes, dat hangt van de sport- of dansschool af. Elk groepje traint onder leiding van een ervaren Pole fitness® instructrice. Voor een optimaal resultaat raden wij 4 tot 5 leerlingen per paal aan. Met te weinig deelneemsters aan één paal bestaat er kans op blessures door overbelasting, terwijl te veel deelneemsters aan dezelfde paal ten koste gaat van de kwaliteit van de workout. De hogere niveaus met een goede basis conditie kunnen het aan om met minder te trainen.

Naar boven

Moet ik lid worden van de sportschool om Pole fitness® te kunnen beoefenen?

Dat is per locatie waar je Pole fitness® kunt beoefenen verschillend en dat kun je het beste bij de desbetreffende locatie (fitnesscentra, sport- of dansscholen) navragen.

Naar boven

Kan ik een proefles van Pole fitness® nemen?

Bij de meeste locaties waar je Pole fitness® kunt beoefenen, kun je een gratis proefles proberen. Om hierover zekerheid te verkrijgen, kun je dat het beste bij de betreffende sport- of dansschool navragen.

Naar boven

Hoeveel kost een Pole fitness® les?

De kosten voor een Pole fitness® les kunnen per locatie iets verschillen (net als lidmaatschapstarieven, etc). Voor de zekerheid kun je dit het beste navragen bij de betreffende sport-, fitness- of dansschool waar je onze workout wilt volgen.

Naar boven

Hoe boek ik een Pole fitness® les?

Op de Pole fitness® website vind je informatie over de lessen bij fitness/sport/dansscholen bij je in de buurt. Voor de zekerheid kun je vragen over het boeken van lessen het beste navragen bij de betreffende locatie.

Naar boven

Voor de instructrice:

 

Ik ben een ervaren fitnessinstructrice, maar heb geen ervaring in de paal.

Je ervaring werkt zeker in je voordeel. Doordat je bij Pole fitness® intensief met de klant samenwerkt is naast het aantrekkelijk uitvoeren van alle dans- en paaltechnieken het ook enorm belangrijk dat je de oefeningen volgens de juiste methode opbouwt. Én hierbij aan sluit bij de leerstijl van je klanten. We noemen dit methodisch en didactisch werken.

Tijdens de Pole fitness® Basic I Instructortraining leer je hoe je methodisch en didactisch werkt zodat je een kwalitatieve les neerzet die je klanten motiveert. Deze training is specifiek gericht op Pole Fitness® en is door geen enkele andere training of opleiding te vervangen. Deze training is speciaal voor instructrices die nog geen ervaring met paaltechnieken hebben.

Hoe breng je informatie over? Hoe sluit je aan bij de leerstijl van je klant? Welke technieken leer je ze in welke volgorde? Het komt allemaal aan bod.

 Dus, aarzel niet en schrijf je in voor de Basic I Instructortraining!

Naar boven

Voor de sportschoolhouder:

 

Mijn instructrice staat niet op de lijst van instructrices. Hoe kan dat?

Pole fitness® lessen worden uitsluitend gegeven in groepslessen in sport- of dansscholen, onder leiding van erkende Pole fitness® instructrices. Als een instructrice niet op de lijst staat, heeft ze waarschijnlijk geen licentie. Pole Fitness® geeft alleen een licentie aan instructrices die de instructortraining met goed gevolg hebben afgelegd. Dus of zij heeft geen licentie aangevraagd, of zij voldeed niet aan de kwaliteitseisen.

Als je hier meldt om wie het gaat, dan kijken wij voor je of zij gelicentieerd is. 

Naar boven

Volg ons

Volg ons via LinkedIn Volg ons via Twitter Volg ons via Facebook Volg ons via YouTube Contact opnemen