Pole Fitness® instructor worden?

 

 
 

Ben je al bevoegd om groepslessen te kunnen geven?

Heb jij kwalificaties voor het geven van groepslessen, zoals aerobic-, zumba- of danslessen? Je kunt je dan inschrijven voor een Basic I training, ook als je geen Pole fitness® ervaring hebt. Tijdens de instructricetraining zal je alles leren wat betreft Pole fitness® en het geven van goede en veilige lessen.

 

Heb je al pole fitness ervaring, maar nog geen bevoegdheid om groepslessen te geven?

Wij bieden zelf ook cueing trainingen aan, gericht op het geven van een geschikte warming up (opbouw, bewegingen, cueën, muziek etc.) en cooling down. Deze training dien je afgerond te hebben vóór het volgen van je eerste instructor training.

Wij adviseren ondanks dat je als klant in een les hebt gestaan juist met de basic 1 te starten omdat je dan mee wordt genomen vanaf het begin in het lesgeef programma.

De essentie van de polefitness instructor trainingen ligt niet alleen bij het eigen kunnen maar vooral bij het begeleiden, ondersteunen, vangen en analyseren van technieken en polefitness lesgeef skills.

 

Stage

Iedereen moet, naast het volgen van de instructrice trainingen, eerst eenmalig stagelopen voordat er zelfstandig les gegeven mag worden.Dit betekent dat je bijvoorbeeld meeloopt met één of meerdere lessen of workshops. Indien wij van mening zijn dat de lesgeef skills tijdens de stage meer aandacht nodig hebben dan zullen wij een extra stage moment inplannen.  Zodra wij van mening zijn dat je zelfstandig en op een goede manier kunt lesgeven en je een Pole fitness® licentie hebt, mag je zelf Pole fitness® lessen gaan geven.

 

Pole Fitness® Instructor Trainingen

Lesgeven is een vak. Om Pole fitness® lessen te kunnen geven is daarom niet alleen belangrijk om zelf de technieken te beheersen, maar des te meer om goed te kunnen uitleggen, aansturen en ondersteunen. Daarnaast dient elke les te beginnen met een verantwoorde warming up en afgesloten te worden met een goede cooling down aangepast op de polefitness les. Voor sportinstructrices soms vanzelfsprekend, maar toch zien wij in de praktijk dat er helaas lessen verzorgd waarin dit onvoldoende is voor onze tak van sport.

 

Wat houdt een gelicentieerde instructor zijn in en wat zijn de voordelen?

- Een gelicentieerde Pole fitness® instructor kan Pole fitness® lessen en workshops verzorgen.
- Gedurende jouw Pole fitness® licentie mag je gebruik maken van merknamen, logo's en het fotomateriaal van Denise Mulder® / Pole fitness® als promotiemateriaal in de sportschool waar je les geeft.
- Je volgt jaarlijks in ieder geval twee instructor trainingen zodat je lessen up to date zijn en de kwaliteit gewaarborgd blijft.
- Je naam en lesgeef locatie zullen op www.polefitness.nl staan.
- Je ontvangt een officieel certificaat nadat je een niveau succesvol hebt afgerond.
- Je mag deelnemen aan gratis vrije trainingen voor instructrices
- (social) media support van Pole fitness® en Denise Mulder®
- 10% korting op alle materialen uit de Pole fitness® webshop.
- Gratis gebruik van Pole fitness® podia ter promotie van de Pole fitness® les.
- Pole fitness® organiseert regelmatig leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld vrije trainingen, fotoshoots, NK's en DVD opnames.Niveau's

Het Pole fitness® programma bestaat uit totaal 6 categorieën : Basic, Intermediate, Advanced, Extreme, spinning, en kids/teen. 
Elk niveau bestaat uit 5 instructor trainingen; bijvoorbeeld Basic I, Basic II, Basic III, Basic IV en V. Na de training ontvang je als gelicentieerde Pole fitness® instructor een manual met de tijdens de training behandelde technieken. Deze manual bevat afbeeldingen en omschreven methodiek en didactiek uit de desbetreffende training.

De Pole fitness® instructor training start met de Basic I ongeacht eigen paal niveau. Deze training bevat alle informatie om een les op te starten en het eigen maken van alle Pole fitness® vaardigheden. De Basic I training wordt gegeven in kleine groepjes (maximaal 4 personen per instructrice) zodat we de training zo goed mogelijk kunnen afstemmen en indelen.Tijdens de Basic I training wordt het niveau van lesgeven bepaald. Zo kan het zijn dat een sportinstructor met paal ervaring na Basic I doorstroomt naar een Intermediate of Advanced niveau.

Na de Basic I training, volgen de Basic II, III , IV en V. Vanaf het intermediate niveau worden de technieken zwaarder en complexer. Er wordt dan van de klant meer kracht-uithoudingsvermogen gevraagd. Hierdoor is het van belang dat de Pole fitness® instructrice de technieken goed kan analyseren,uitleggen en de klant goed kan ondersteunen, vangen en begeleiden bij de technieken. Ook is het belangrijk dat de instructrice kan omgaan met meerdere niveaus binnen één lesuur. Dit alles geldt ook voor de Advanced en Extreme technieken.