NK Pole fitness uitslagen

 • Geplaatst op
 • Door Marieke Lenstra
 • Geplaatst in NK Pole Fitness

18-jarige Maud Rietbroek opnieuw Nederlands Kampioen Pole Fitness

18-jarige Maud Rietbroek opnieuw Nederlands Kampioen Pole Fitness

– Reeuwijk, 11 mei 2017 –

De 18-jarige Maud Rietbroek is opnieuw Nederlands Kampioen Pole Fitness geworden. De juryleden waren unaniem van mening dat Rietbroek in de categorie Advanced/Extreme de grootste variatie in technieken met de hoogste moeilijkheidsgraad had laten zien. ‘Ze excelleerde in alle elementen die een goede act moet bevatten’, oordeelde de jury tijdens de finale van het NK Pole Fitness afgelopen zondag.

 pole fitness

In de Advanced/Extreme-categorie werden dit jaar strengere eisen gesteld. Zo moesten de finalisten gebruik maken van een zogenoemde spinning pole (een paal die om zijn as meedraait) en moesten ze minimaal vijf technieken met een bepaalde moeilijkheidsgraad (die door de organisatie zijn gekwalificeerd als ‘extreme’) uitoefenen. Rietbroek wist desondanks haar titel te prolongeren en liet moeilijke en gevarieerde technieken zien. Ze toonde kracht en lenigheid en haar overgangen waren naadloos; niet alleen hoe ze van de ene in de andere techniek ging, maar ook van paal naar dans en omgekeerd. De zeer getalenteerde Rietbroek leverde hiermee een wederom een uitzonderlijke prestatie.

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar nieuwkomer Belinda Salcedo uit Venlo en Daisy Janssen uit Utrecht. Voor Janssen was het de tweede keer dat ze in de prijzen viel, vorig jaar behaalde ze zilver in dezelfde categorie.

 

Nieuw waren de categorieën Kids en 40 Plus. De 52-jarige Anke Limpers uit Velp pakte de gouden medaille in haar categorie. De jongste NK-finalist was Amy Verhagen, 9 jaar oud. Zij viel niet in de prijzen. In haar categorie nam de 12-jarige Dorin Radulescu de titel mee naar huis. Hij verbeeldde in zijn act het videospel-personage Super Mario en was volgens de jury ‘super’. Dit superkind uit Purmerend doet op hoog niveau aan kungfu, turnen en stijldansen en volgt bovendien tweetalig onderwijs. Het was de eerste keer dat hij met een Pole Fitness-wedstrijd meedeed.

In de Intermediate-categorie eindigde de 16-jarige Myouska Zwijnenberg op de eerste plaats. In de Basic-categorie was het Esther Korte die de gouden plak mee naar huis nam. Wesley Kaan won goud in de categorie Male en het duo Rick Keesman en Jojanneke Voorhoeve kwam als beste uit de bus in de categorie Doubles.

 

 

Jubileum

Het was alweer de tiende editie van het NK Pole Fitness. Tijdens de opening blikte initiatiefnemer Denise Mulder terug op tien interessant jaren waarin de sport een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. Jurylid Raoul Mulder, bekend van de tv-programma's ‘Everybody Dance Now’ en ‘The Ultimate Dance Battle’, verzorgde samen met Laura Jongerius nog een verrassingsoptreden.
In 2018 zal het NK in maart worden gehouden.

 

 

Winnaars en Winnaressen NK Pole Fitness 2017

 

Advanced
1) Maud Rietbroek
2) Belinda Salcedo
3) Daisy Janssen

 

Intermediate
1) Myouska Zwijnenberg
2) Daisy van Brunchem
3) Joyce Schaftlein

 

Basic
1) Esther Korte
2) Lise Braaksma
3) Malgorzata

 

Kids

1) Dorin Radulescu
2) Kikiënne van Duijn
3) Elfie Refualu

 

Male
1) Wesley Kaan

 

40 Plus
1) Anke Limpers

 

Doubles (synchroon)
1) Rick Keesman en Jojanneke Voorhoeve
2) Leanne Janssen en Ramona Termeer
3) Donny Wijnands en Maud Rietbroek

 

Een synchroonact moet zowel synchroontechnieken (waarbij beide deelneemsters dezelfde techniek gelijktijdig uitvoeren en alles goed getimed moet zijn) alsook partnerwerk bevatten (waarbij de twee personen gebruik maken van elkaar en daarmee een techniek laten zien die voor een persoon individueel onmogelijk zou zijn).

 

Jury

 • Belinda Seine (juryvoorzitter, hoofdtrainster Celebrity Pole Dancing)
  • Victoria Visser (tweevoudig Nederlands Kampioen Pole Fitness)
  • Raoul Mulder (bekend van de tv-programma's ‘Everybody Dance Now’ en ‘The Ultimate Dance Battle’)
  • Margot Verberk (doubles kampioen 2016)
  • Mieke Alkemade (Pole Fitness Heemskerk en Beverwijk)

 

Over het Nederlands Kampioenschap Pole Fitness

Sinds 2007 organiseert Pole Fitness een Nederlands Kampioenschap. Er waren dit jaar ruim veertig inschrijvingen. Er waren twee voorrondes en er was een open inschrijving. In de finale op 7 mei 2017 streden 14 dames, 5 kids, 4 duo’s en 2 mannen in 7 verschillende categorieën om het Nederlands Kampioenschap. De finale van de tiende editie werd gehouden op het Universitair Sportcentrum in Leiden, een van de eerste locaties die het Pole Fitness-concept adopteerde.

 

Over Denise Mulder Pole Fitness
DM Pole fitness in Reeuwijk is sinds 2005 actief in de Nederlandse fitness markt. Grondlegger Denise Mulder ontwikkelde speciaal voor vrouwen een high/impact workout Pole Fitness, waarin intensief en effectief wordt getraind op kracht en algemeen uithoudingsvermogen. Dit unieke concept omvat een combinatie van Gogo-aerobics en paaltechnieken en is intussen succesvol in zeventig sportscholen door heel Nederland. Voor meer informatie: www.polefitness.nl.