Juryleden NK Pole Fitness 2017

  • Geplaatst op
  • Door Marieke Lenstra

Juryleden NK Pole Fitness 2017

Een deskundige jury zal letten op alle aspecten van een goede Pole Fitness-act: de uitvoering en afwerking van de technieken, het kracht/uithoudingsvermogen, de dans, de uitstraling en het totaalplaatje.

 

Belinda Seine

Kritische juryvoorzitter die oordeelt op techniek en kracht/uithoudingsvermogen

Naast grondlegger Denise Mulder is Belinda Seine is al jaren een drijvende kracht en een vertrouwd gezicht van Pole Fitness. Beiden zijn Pole fitness Professional en Master Trainer. Seine was hoofdtrainster bij het televisieprogramma Celebrity Pole Dancing, waarin bekende Nederlanders in de paal klommen. Als geen ander weet zij paaltechnieken te ontleden en uit te leggen aan haar leerlingen. Een goede uitvoering en afwerking staan erg hoog in het vaandel. Bovendien is ze erg gespitst op de overgangen tussen de verschillende technieken. Niets ontgaat aan haar scherpe blik. Op 7 mei 2017 treedt ze daarom voor de tiende keer op als juryvoorzitter.

 

 

 

Victoria Visser

Pole junkie die alle aspecten van een act kan beoordelen

Victoria Visser heeft een rijke Pole Fitness historie. Ze is degene die het vaakst heeft meegedaan aan het NK Pole Fitness, zowel solo als met een duopartner, en heeft ook de meeste Pole Fitness-medailles in haar bezit. Ze werd maar liefst twee keer Nederlands Kampioen Pole Fitness in de categorie Advanced/Extreme. Als instructrice - op diverse locaties in de provincie Utrecht - begeleidde zij verschillende leerlingen naar het NK Pole Fitness en ze werkte ook nog een tijdje op het hoofdkantoor van Pole Fitness. Ze begrijpt vanuit werkelijk alle perspectieven wat er allemaal bij komt kijken bij het in elkaar zetten van een act en om hem dan ook nog juist uit te voeren.

Tegenwoordig is Victoria werkzaam als projectmanager marktonderzoek en binnenkort wordt ze moeder. Dat wil niet zeggen dat hiermee haar paalactiviteiten ophouden. Ze is zo verslaafd dat ze zelfs tijdens haar zwangerschap (tot 34 weken) nog in de paal hing. Op 7 mei neemt zij (onder voorbehoud) plaats in de jury van het NK. Vanuit haar brede wedstrijdervaring weet Victoria als geen ander hoe het is om op het NK-podium te staan en zal dus op alle aspecten beoordelen.

 

 

Raoul Mulder

Hiphopper die houdt van dansen en acteren.

Raoul Mulder is bekend van tv programma’s zoals Everybody Dance Now en The Ultimate Dance Battle. Hoewel hij laatstgenoemde show in 2012 met Team Vincent (Vianen, red.) won, voelde hij zich in Everybody Dance Now meer thuis omdat hij hier met een groep kon laten zien wat hij het allerliefst doet: dansen combineren met acteren. Raoul let tijdens het NK Pole Fitness dan ook op (de techniek van) de dans, de emotie die erin zit en of deze wordt overgebracht.

 

 

Margot Verberk

Pole Fitness fanaat met voorliefde voor duo en die let op beheersing en uitstraling

Margot Verberk is sinds 2012 een fanatiek beoefenaar van Pole Fitness. ‘Deze prachtige sport leverde mij tot nu toe 2 mooie zilveren medailles op in de categorie Basic 2012 en categorie Advanced 2014 en een geweldige gouden medaille in de categorie Doubles in 2016.’ Sinds drie jaar draagt ze haar kennis over en passie voor de sport door als Pole Fitness instructrice aan haar leerlingen in Culemborg.

Als jurylid gaat zij streng letten op de afwerking. ‘Vanuit mijn turnachtergrond vind ik niets zo belangrijk als een gespannen houding en controle over het lichaam’, aldus Margot. Verder let ze op uitstraling. ‘Iemand kan een act doen, maar wie draagt de act écht over op het publiek?’  Bovendien let ze op het niveau van de technieken en flow. Margot: ‘Ik kijk erg uit naar de prachtige acts die dit jaar weer op het podium zullen verschijnen. Ik wens alle deelnemers succes met de laatste voorbereidingen!’

 

 

 

Mieke Alkemade

Conceptueel ingestelde pole fitness fan met speciale aandacht voor dans

Mieke Alkemade is al zeven jaar werkzaam als Pole Fitness instructrice, waarvan de laatste vier jaar bij Dance Studio Patty. Deze ambitieuze dansschool in Heemskerk heeft al veel talenten naar het professionele werkveld als danser en/of docent gebracht.

In het dagelijks leven werkt Mieke in het basisonderwijs en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij een van de eersten was die haar licentie om Pole Kids/Teens-lessen te kunnen geven heeft gehaald. Dit lesgeefprogramma is speciaal ontwikkeld voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf 5 tot en met 16 jaar.

Mieke is in haar werk erg conceptueel ingesteld en heeft dus vanuit haar achtergrond als instructrice niet alleen oog voor paaltechnieken, maar ze kijkt als jurylid ook naar het totaalplaatje waarbij ze speciale aandacht heeft voor de dans.