Presentatie NK Pole fitness 2017

  • Geplaatst op
  • Door Mareke Lenstra
  • Geplaatst in Pole Fitness

Presentatie en gastvrouw

De organisatie en presentatie is in handen van tweevoudig wereldkampioen paaldansen Denise Mulder. Aan haar zijde staat op 7 mei Lotte Schoneveld, Pole Fitness instructrice in Tiel.

 

 

Denise Mulder – host NK Pole Fitness (sinds 2007)

Nadat Denise Mulder twee keer werd bekroond als wereldkampioen paaldansen en bedolven werd onder aanvragen van vrouwen die sportief wilden paaldansen, startte ze met de ontwikkeling van het Pole Fitness®-programma in 2004. Dit had heel wat voeten in aarde. Ze moest de gemeente Amsterdam destijds namelijk persoonlijk overhalen om een paal in een dansstudio te zetten zodat ze er een fitnessinstrument van kon maken.

In de loop der jaren werd het idee met behulp van experts doorontwikkeld tot een intensief trainingsprogramma dat een combinatie van gogo-aerobics en paaltechnieken omvat. Vandaag de dag is haar unieke concept door meer dan zestig sportscholen in heel Nederland geadopteerd.

Sinds 2007 organiseert Pole Fitness een Nederlands Kampioenschap. ‘Dit begon ooit met een paar meiden die graag tegen elkaar wilden strijden’, zegt Denise, die ook bekend is als jurylid van het RTL-televisieprogramma Celebrity Pole Dancing.

Het NK Pole Fitness viert op 7 mei intussen alweer zijn tiende verjaardag. ‘De finale is geheel toepasselijk bij het Universitair Sportcentrum in Leiden, een van de eerste locaties die het Pole Fitness-concept adopteerde’, aldus Denise, die op deze dag trots terugblikt op 10 enerverende jaren Pole Fitness.

 

Denise Mulder Pole fitness

 

Lotte Schoneveld – co-host NK Pole Fitness 2017

Lotte Schoneveld is geen onbekende in de Pole Fitness wereld en het podium waarop ze op 7 mei zal staan is haar evenmin onbekend. Ze stond er twee keer eerder als finalist en nu kruipt ze in de rol van presentatrice.

Lotte is het dagelijks leven werkzaam in de gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleider voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische patienten. Ze begon met de Pole Fitness sport in 2013 en heeft sinds 2014 een eigen studio in Tiel waar zij een warme sfeer probeert te creëren en ieder een welkom is. Elke les verzint zij een opdracht voor haar leerlingen. ‘Ik probeer bij iedereen succeservaring te bewerkstelligen’, zegt Lotte, die vanaf jongs af aan verschillende sporten beoefent. Tot haar 14e deed ze vaak mee aan wedstrijden kunstschaatsen. Momenteel traint ze hard om eind mei haar eerste halve marathon te lopen.

 

Pole fitness Lotte