Workshops NK 2017

  • Geplaatst op

Rooster workshops NK 2017

 

Bestel hier je tickets voor de workshops!
Let op: toegangskaart voor NK finale is verplicht om deel te kunnen nemen van de workshops!

 

Workshop kickboksen van Europees Kampioen Sharen Pattinaja

Ze won zilver tijdens de Europese Kampioenschappen kickboksen eerder dit jaar, ze is Pole Fitness instructrice bij sportbedrijf Selfdefence4all in Doetinchem én ze komt speciaal naar Leiden voor de tiende editie van het NK Pole Fitness. Niemand minder dan Sharen Pattinaja geeft er een workshop kickboksen en jij kan erbij zijn!

Bij Selfdefence4all, dat Sharen samen met haar partner runt, kwam ze voor het eerst in aanraking met kickboksen. Ze was letterlijk en figuurlijk niet meer weg te slaan bij elke training. ‘Selfdefence4all wilde zich niet alleen op het kickboksen richten. Hierdoor kreeg ik de kans om mijn andere passie te introduceren binnen het bedrijf, namelijk dans’, zegt Sharen. ‘Door mijn kennis hebben we het bedrijf geprofessionaliseerd tot wat het nu is en uitgebreid met verschillende groepslessen, waaronder dus ook Pole Fitness.’

Ze heeft ondertussen de nodige wedstrijd- en toernooiervaring opgedaan. Dat ze al na twee jaar serieus trainen op kickboksen al wist door te dringen tot de finale van de Europese Kampioenschappen in Duitsland, was een enorme prestatie.

Door haar partner werd ze opgeleid om zelf ook kickbokstrainingen te geven. Ze begon met assisteren bij de jeugdgroepslessen op de sportschool. Daarna hielp ze veel op scholen en verenigingen met de trainingen, bij clinics en workshops. Tegenwoordig geeft ze zelfstandig les. ‘Ik ben naar Thailand - het land waar het kickboksen vandaan komt - geweest om daar de stijl aan te leren. Als trainer wil je natuurlijk altijd weer wat nieuws leren om dit door te geven aan de sporters’, aldus Sharen.

Om meer mensen te enthousiasmeren voor de sport, geeft ze voorafgaand aan het NK Pole Fitness op 7 mei 2017 een workshop.

Wat ga je doen?

Tijdens de kickbokstrainingen van Sharen Pattinaja werken deelnemers samen met een partner aan je boks-, stoot-, traptechnieken door te trainen met diverse materialen, zoals trapkussens. Het is een energieke training waar conditie, kracht en uithoudingsvermogen centraal staan.

Voor wie?

De kickboks-trainingen van Sharen Pattinaja zijn (evenals haar pole fitnesslessen) voor iedereen toegankelijk, ongeacht het niveau. Ze past haar training altijd aan op het soort deelnemers. Leuk om samen met je partner, vriend of vriendin te doen dus.

Waar en wanneer?

Datum:                       7 mei 2017
Locatie:                      Universitair Sportcentrum Leiden
Tijdstip:                      12.05 – 13.05 uur en 13.10 – 14.10 uur

Prijs en aanmelden
Via www.polefitness.nl. In de webshop zijn tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10 euro voor 1 workshop.

 

Hiphop-workshop van Raoul Mulder

Hij is bekend van tv programma’s zoals Everybody Dance Now en The Ultimate Dance Battle. Hoewel hij laatstgenoemde show in 2012 met Team Vincent (Vianen, red.) won, voelde hij zich in Everybody Dance Now meer thuis omdat hij hier met een groep kon laten zien wat hij het allerliefst doet: dansen combineren met acteren. Op 7 mei komt Raoul naar Leiden en zal hij zijn passie delen tijdens een spetterende dansworkshop.

De Utrechtse Raoul kwam op de basisschool via een aantal klasgenoten in groep 8 in aanraking met dans. ‘Eerst moest ik er niks van weten’, vertelt Raoul, ‘maar nadat ik mee was gegaan naar een les was ik eigenlijk meteen verkocht. Vanaf dat moment ben ik er niet meer mee opgehouden.’ Op zijn 17e ging hij voor Get Motivated in De Meern werken en mocht hij de ene na de andere show maken voor attractieparken, evenementen en bedrijven. Dit verveelt hem nog altijd niet, want hij geeft er nog steeds les.

Ben jij een échte dansfan en wil je zelf mee maken hoe het is om te dansen zoals Raoul Mulder, geef je dan op voor deze workshop.

Wat ga je doen?

De mainstyle van Raoul Mulder is HipHop, maar hij heeft het uitgebouwd naar HipHop/Experimental. Je krijgt een uitdagende les op lekkere beats waar je leuke danspassen inclusief armcombinaties leert.

Voor wie?

Deze workshop is bij uitstek geschikt voor de gevorderde danser. Ben je beginner of heb je helemaal nog geen ervaring, dan is de workshop van Tatjana Tempelaars voor jou. Ben je beginner maar helemaal idolaat van Raoul, hou er dan rekening mee dat het niveau hoog ligt.

Waar en wanneer?

Datum:                       7 mei 2017
Locatie:                      Universitair Sportcentrum Leiden
Tijdstip:                      13.10 – 14. 10 uur

Prijs en aanmelden
In de webshop zijn tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10 euro voor 1 workshop.

 

 

Back to the basics-dansworkshop van Tatjana Tempelaars

Hou je van dansen, maar ontstijg je het niveau van de disco niet? Kom je niet veel verder dan ‘stap-tik’ en wat ongecontroleerd heen en weer bewegen met je heupen? Meld je dan aan voor de dansworkshop van Tatjana Tempelaars. Tatjana brengt je een aantal basisbeginselen bij, zodat ook jij de show kan stelen met je moves.

Tatjana is gespecialiseerd in het geven van Zumba, Zumba kids, Pole Fitness & Salsa lessen. Dat doet ze haar eigen dansschool in Beek en Donk. Bij Tati’s Dance Agency kunnen ook de kids hun hart ophalen. Tatjana is bovendien een van de eerste gecertificeerde Pole Kids/Teens-instructrices.

Wie benieuwd is naar Tatjana’s talenten, kan terugblikken met deze video van het NK Pole Fitness in 2014 waar Tatjana uitkwam in de categorie basic. Ze behaalde daar geen podiumplaats, maar dat lag zeker niet aan haar moves!

Wat ga je doen?

Tatjana gaat je een korte danschoreo leren aan de hand van een aantal basispassen.

Voor wie?

Deze workshop specifiek geschikt voor iedereen zonder dansachtergrond of mensen die beperkte danservaring hebben en graag de eerste skills willen leren.

Waar en wanneer?

Datum:                       7 mei 2017
Locatie:                      Universitair Sportcentrum Leiden
Tijdstip:                      12.05 – 13.05 uur

Prijs en aanmelden
In de webshop zijn tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10 euro voor 1 workshop.

 

Workshop Pole Fitness van techniekenexpert Belinda Seine

Voor velen herkenbaar: die ene techniek; je bent er al maanden mee bezig en je wilt hem zó graag kunnen, maar… het wil maar niet wil lukken. Je raakt er gefrustreerd van en hebt haast de neiging om het maar op te geven. Niet doen! Wedden dat Pole Fitness Master trainer Belinda Seine je kan helpen?

Belinda is mede-eigenaar van Pole Fitness en leverde een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van het Pole Fitness concept dat is opgezet door Denise Mulder. Belinda is het type instructrice die haar leerlingen goed weet te motiveren om alles uit zichzelf te halen. Het maken van verschillende combinaties en altijd weer een stap verder denken, is helemaal haar ding. Daarnaast weet zij technieken haarfijn te ontleden en de pijnpunten bij de uitvoering ervan te ontdekken.

Door haar scherpe blik werd Belinda in 2014 gevraagd om hoofdtrainster te worden van het programma 'Celebrity Pole Dancing' op RTL4. Zij was destijds verantwoordelijk voor het begeleiden van de celebrities naar de live shows toe. Zij coachte onder anderen choreograaf Vincent Vianen, Kelly Pfaff, Christina Curry, Jeffrey Wammes en Ron Link. Nu gaat ze ook jou helpen.

Zit jij al tijden vast op een techniek die maar niet wil lukken? Dan is deze workshop voor jou!

Wat ga je doen?

In deze workshop geef je zelf aan welke techniek je graag zou willen leren. Het niveau maakt hierbij niet uit. Heb je nog nooit een paal vastgehad, dan maak je kennis met de basisbeginselen.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die graag zijn techniek wil verbeteren. Niveau maakt niet uit, beginners kunnen zich evengoed aanmelden.

Waar en wanneer?

Datum:                       7 mei 2017
Locatie:                      Universitair Sportcentrum Leiden
Tijdstip:                      11.00 – 12.00 uur

Prijs en aanmelden
In de webshop zijn tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10 euro voor 1 workshop.

 

Flexibility workshop van paaldanskampioen Denise Mulder

Ben jij zo stijf als een plank? Of ben je gewoon nooit lenig geweest, maar zou je dat wel willen worden? Wil jij graag je lenigheid vergroten en naar een hoger level tillen? Dan is de flexibility workshop van Denise Mulder echt wat voor jou.

Denise ontwikkelde het Pole Fitness programma in 2004, nadat zij twee keer werd bekroond tot wereldkampioene Paaldansen en vervolgens bedolven werd onder aanvragen van vrouwen die op een sportieve manier wilden paaldansen. Naast kracht/uithoudingsvermogen vormt flexibiliteit een belangrijk onderdeel van deze populaire sport.

Denise heeft haar eigen kledinglijn en bijbehorende assessoires, is bij het publiek vooral bekend als jurylid van het programma 'Celebrity Pole Dancing' en ze is Pole Fitness Master trainer. Ze verzorgt haar Pole Fitness lessen in Reeuwijk met een pittige warming up, waarbij ze extra aandacht aan de core en flexibility besteedt.

Wat ga je doen?

Tijdens de flexibility workshop zal de focus liggen op het actief stretchen van de rug, benen en de schouders. Je leert gedurende deze les op een verantwoorde en goed onderbouwde manier hoe je jouw lenigheid naar een hoger niveau kunt brengen door middel van actief stretchen.

Voor wie?

De flexibility workhop van Denise Mulder is bedoeld voor mensen die op een verantwoorde manier willen leren stretchen. De workshop is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het niveau.

Waar en wanneer?

Datum:                       7 mei 2017
Locatie:                      Universitair Sportcentrum Leiden
Tijdstip:                      11.00 – 12.00 uur en 12.05 – 13.05 uur

Prijs en aanmelden
In de webshop zijn tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10 euro voor 1 workshop.

 

Try-out Pole Fitness voor tieners en kinderen (5-16 jaar)

Ben je jonger dan 17 en wil je - net als je vader of moeder - ook coole tricks in een paal doen? Voor tieners en kinderen vanaf 5 jaar is er een separate workshop Pole Fitness onder deskundige leiding van Mieke Alkemade, Pole Kids/Teens instructrice bij Dance Studio Patty in Heemskerk en in het dagelijks leven directeur van een basisschool.

Onder de naam Pole Kids/Teens is het fitnessconcept Pole Fitness begin van dit jaar van start gegaan met een uniek trainingsprogramma voor kinderen en tieners, waarbij de paal als gymtoestel wordt gebruikt. Het is het allereerste gelicenceerde lesgeefprogramma in Nederland dat speciaal is ontwikkeld voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf 5 tot en met 16 jaar.

Kinderen ervaren het uitvoeren van paaltechnieken veelal als een avontuur in de speeltuin of het doen van acrobatische trucs zoals in het circus. Voor tieners is het een serieuzere aangelegenheid. Omdat deze groep nog volop in de groei is, heeft Pole Fitness het trainingsprogramma hierop aangepast. De nadruk ligt dan ook meer op het aansterken van het lichaam en het spieruithoudingsvermogen zodat je een basis waar verder op gebouwd kan worden.

Wat ga je doen?

Op een leuke en pedagogisch verantwoorde manier worden er verschillende paaltechnieken aangeleerd. Voor de kids betekent dit draaien, klimmen en ondersteboven hangen in de paal. Tijdens deze les staat plezier hebben tegelijkertijd sportief bezig zijn centraal. De lessen beginnen met een aerobics warming-up op muziek, zodat de spieren los en warm worden.

Voor wie?

Voor jongeren en kinderen tussen de 5 en 16 jaar.

Waar en wanneer?

Datum:                       7 mei 2017
Locatie:                      Universitair Sportcentrum Leiden
Tijdstip:                      11.00 – 12.00 uur

Prijs en aanmelden
In de webshop zijn tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10 euro voor 1 workshop.

 

Workshop aerial acrobatics

Wil je je ook eens in Cirque du Soleil wanen en als een circusartiest tricks in de lucht uitvoeren? Tijdens het NK Pole Fitness 2017 kan je onder de bezielende leiding van Roosje een poging wagen met een workshop aerial acrobatics. Je leert tricks in de doeken (tissue/aerial silk), met een hoepel en een trapeze.

Roosje is geboren en getogen in Leiden en nu studeert ze er geneeskunde. Van kleins af aan beoefende ze verschillende sporten, van kung fu tot kunstschaatsen, van streetdance/hiphop tot Pole Fitness. ‘Hierbij moet ik wel zeggen dat mijn ware passie is toch écht dansen is. Of het nu salsa, hiphop of tango is, ik vind het heerlijk om mijn lichaam te laten meevoeren op de muziek. Verder ben ik ook van het uitproberen van nieuwe dingen en zo werd aerial acrobatics mijn nieuwe sport.’ Roosje geeft momenteel dan ook de aerial acrobatics-lessen bij het Universitair Sportcentrum in Leiden.

De aerial acrobatics-oefeningen zijn verdeeld in verschillende niveaus en worden langzaam opgebouwd naar moeilijke technieken en combinaties. Aerial is een lichaamssport dat betekent dat al je spieren in je lichaam samen leren werken en samen tot een sterk orgaan worden ontwikkeld.

‘Zelf vind ik het de perfecte combinatie’, zegt Roosje. ‘Er zit een show element in, je creeërt harmonie tussen de moves en de muziek en het blijft uitdagend! Het is altijd weer spannend als je een bepaalde drop voor het eerst doet of wanneer een andere move die er onmogelijk uit leek te zien, toch lukt.’

Wil jij ook eens meedoen aan deze supergave en (letterlijk) duizelingwekkende circussport? Geef je dan op voor de workshop aerial acrobatics.

Wat ga je doen?

De Aerial acrobatics oefeningen zijn verdeeld in verschillende niveaus en zal langzaam op gebouwd worden naar moeilijke technieken en combinaties.

Voor wie?

De workshop is voor alle niveaus toegankelijk.

Waar en wanneer?

Datum:                       7 mei 2017
Locatie:                      Universitair Sportcentrum Leiden
Tijdstip:                      11.00 – 12.00 uur en 12.05 – 13.05 uur

Prijs en aanmelden
In de webshop van polefitness.nl zijn de tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10 euro voor één workshop.