Workshops NK 2018

  • Geplaatst op
Workshops NK 2018

De tickets voor de finale en de kaartjes voor de workshops zijn te koop via de webshop: http://www.polefitness.nl/webshop/nk-pole-fitness-2018/Rhönradturnen

Voor wie?

Degene die van een uitdaging houden en altijd gedacht hebben ‘dit zou ik wel eens willen proberen!’. En nu heb je de kans!

Schrijf je snel in voor deze bijzondere workshop als je kracht, lenigheid en balans wil combineren in een draaiend wiel.

Deelname is zeer beperkt, dus wees er snel bij! In verband met de maten van de raden is de workshop alleen geschikt voor personen langer dan 1.45m.

Tip: Om het rhönradturnen goed te ervaren is het handig om schoenen te dragen met een stevige, maar ook een flexibele zool (bijv. ALL Stars). Rhönradturnen met blote voeten is geen optie.


Wat gaan we doen?


Geschiedenis

Het was aan het begin van de 20e eeuw. Otto Feick verveelde zich voor de dorpssmederij van zijn opa in het Duitse Reichenbach. Toen hij over de heuvels uitkeek kreeg de jonge Duitser een idee. De sterke smidszoon haalde het grote wagenwiel uit de smederij en liet zich ermee van de heuvel rollen. Hij ontwikkelde zijn idee verder en in 1925 bouwde Feick zijn eerste rhönrad in Schönau an der Brend wat ligt in het Rhöngebergte (hieraan dankt het rhönrad zijn naam). Hiermee introduceerde hij als het ware het “rhönradturnen” dat zou uitgroeien tot officiële wedstrijdsport.

Rollen met een rad dat in doorsnede kan variëren van 1.30 tot 2.45 meter is nog steeds de kern van het rhönradturnen.

De turners/sters laten tegenwoordig allerlei bewegingen/elementen zien in de raderen. De raderen bestaan uit twee identieke hoepels die zijn verbonden met dwarsstangen aan een aantal dwarsstangen zijn handgrepen en 2 dwarsstangen zijn voorzien van voetplankjes waaraan we riemen kunnen bevestigen om eventueel de voeten vast te kunnen zetten bij het over de kop gaan.

Het rhönradturnen bevat in de wedstrijdsport drie disciplines.


Rechtuit:
 Bij het onderdeel rechtuit wordt het rad op 2 hoepels voortbewogen. Je kan onderdelen doen in het rad, waarbij je voet(en) vast zit in de riemen. Ook kan je onderdelen zonder riemen in het rad of op het rad doen


Spiralen:
 Bij het spiralen rolt het rhönrad op één hoepel (op de zijkant). Bij de grote spiraal maakt het rad grote rondjes. Met de kleine spiraal gaat het rad heel laag en maakt het kleine rondjes. Bij spiralen zorgt de trainster ervoor dat het rad rolt en kan je zelf de onderdelen uitvoeren. Ook dit kan met je voeten vast of los. Uiteindelijk kan je ook zonder hulp spiralen en steeds moeilijkere onderdelen uitvoeren.


Sprong:
 Bij het onderdeel sprong breng je het rad op beide hoepels in beweging. Met een aanloop spring je op het rollende rad, daarna maak je een afsprong op een landingsmat. Dit kan in spreidzit, maar ook op je buik (als een overslag) of staand.


Tijdens de workshop rhönradturnen gaan we aan de slag met de discipline rechtuit. Je gaat ervaren hoe het is om te rollen in een rhönrad, maar ook om het rad voort te bewegen door middel van je eigen lichaamsgewicht te verplaatsen.

 

Wie geeft de workshop?

  • Christa Bochanen (Trainster)
  • Ilse van der Ham (Trainster en rhönradturnster. Neemt in mei deel aan haar 2e WK rhönradturnen in Magglingen, Zwitserland).
  • Jessica Leeuwis (Trainster en oud-rhönradturnster.)

 


Aerial

Voor wie?

Deze workshop is al jaren populair tijdens de conventie NK Polefitness. Deze workshop is voor iedereen geschikt, ook voor kinderen vanaf 8 jaar.


Heb jij nog nooit in de doeken, hoepel of trapeze gehangen of doe je dit vaker? Dit maakt niet uit, want de instructeur zal persoonlijk iedereen op zijn of haar eigen niveau begeleiden en ondersteunen.


Wat gaan we doen?

Misschien heb je het al eens gezien op tv of in het Cirque du Soleil: Aerial Silk, Trapeze en Aerial Hoop!


Acrobaten klimmen, dalen en ‘spelen’ met een zogenaamde ‘doeken’ vanaf het plafond, dit noemen we Aerial Silk. Ook wordt er in het circus gebruik gemaakt van een hoepel die in de lucht hangt. Hier worden dynamische trucs, spins en schommels in uitgevoerd. Ten slotte is er nog de bekende Trapeze. Dit is een toestel dat bestaat uit twee koorden die aan een houten buis zijn vastgemaakt. Een trapeze wordt zowel in het turnen als in het circus gebruikt, waar ze er mee zwaaien en spectaculaire oefeningen in uitvoeren.

 

Wie geeft de workshop?

Roosje is geboren en getogen in Leiden en nu studeert ze er geneeskunde. Van kleins af aan beoefende ze verschillende sporten, van kung fu tot kunstschaatsen, van streetdance/hiphop tot Pole Fitness. ‘Hierbij moet ik wel zeggen dat mijn ware passie is toch écht dansen is. Of het nu salsa, hiphop of tango is, ik vind het heerlijk om mijn lichaam te laten meevoeren op de muziek. Verder ben ik ook van het uitproberen van nieuwe dingen en zo werd aerial acrobatics mijn nieuwe sport.’ Roosje geeft momenteel dan ook de aerial acrobatics-lessen bij het Universitair Sportcentrum in Leiden. Roosje heeft vorig jaar ook tijdens de conventie NK Polefitness 2017 deze workshop verzorgd.

 


Tumbling

Voor wie?

Voor iedereen die van acrobatiek en/of turnen houdt, is dit de perfecte workshop.

 

Wat gaan we doen?

De tumblingbaan is een opgeblazen lange mat waarop, er door de verende werking van lucht, veel trucs mogelijk zijn die op een gewone lange mat te moeilijk of gevaarlijk zijn. Denk aan bewegingen zoals: sprongen, flikflaks, salto’s, handstandjes enz. Kortom een waar spektakel en een leuke uitdaging!

 

Wie geeft de workshop?

De workshop wordt gegeven door een gelicentieerde turn instructeur met een extra licentie op de tumblingmat. Dit om optimale veiligheid en ondersteuning te waarborgen, zodat iedereen onbezorgd plezier kan beleven aan deze workshop.Flexibility

Voor wie?

Ben jij zo stijf als een plank? Of ben je gewoon nooit lenig geweest, maar zou je dat wel willen worden? Of kan je jezelf al dubbelvouwen? Wil jij graag je lenigheid vergroten en naar een hoger level tillen? Dan is de flexibility workshop van Denise Mulder echt wat voor jou.


In deze workshop zullen wij individueel aandacht besteden aan het niveau van ieders flexibiliteit. De flexibility workshop van Denise Mulder is bedoeld voor mensen die op een verantwoorde manier willen leren stretchen. De workshop is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het niveau en leeftijd (vanaf 8 jaar).


Wat gaan we doen?

Tijdens de flexibility workshop zal de focus liggen op het actief stretchen van de rug, benen en de schouders. Je leert gedurende deze workshop op een verantwoorde en goed onderbouwde manier hoe je jouw lenigheid naar een hoger niveau kunt brengen door middel van actief stretchen. Het eerste deel van de workshop zal ‘Power flexibillity’ zijn en in het tweede deel van de workshop gaan we wat dieper in op individuele lenigheid.


Wie geeft de workshop?

De workshop wordt verzorgd door Denise Mulder en Belinda Seine. Denise ontwikkelde het Pole Fitness programma in 2004, nadat zij twee keer werd bekroond tot wereldkampioene Paaldansen en vervolgens bedolven werd onder aanvragen van vrouwen die op een sportieve manier wilden paaldansen. Naast kracht/uithoudingsvermogen vormt flexibiliteit een belangrijk onderdeel van deze steeds populairder wordende sport. Denise is bij het publiek vooral bekend als jurylid van het programma 'Celebrity Pole Dancing' en ze is Pole Fitness Master trainer. Ze verzorgt haar Pole Fitness lessen in Reeuwijk met een pittige warming up, waarbij ze extra aandacht aan de core en flexibility besteedt.

Belinda is bij het publiek bekend als hoofdtrainer van het programma ‘Celebrity Pole Dancing’ en ze is ook Pole Fitness Master trainer. Ze staat bekend om haar kritische blik als trainer en coach, hierdoor vraagt zij een complete inzet van haar leerlingen. Belinda verdiept zich graag in advanced/extreme technieken, waarin flexibiliteit een belangrijke factor kan zijn.


Deze workshop is al jaren de meest populaire workshop van de conventie NK Polefitness.