Pole Kids/Teens

Wil jij lesgeven aan kinderen/tieners onder de 15 jaar? En ben je Pole fitness instructeur? Dan is deze training iets voor jou! Hiervoor is het handig om je basic training afgerond te hebben.

Onder de naam Pole Kids/Teens is het fitnessconcept Pole Fitness begin 2016 van start gegaan met een uniek trainingsprogramma voor kinderen en tieners, waarbij de paal als gymtoestel wordt gebruikt. Het is het allereerste gelicenseerde lesgeefprogramma in Nederland dat speciaal is ontwikkeld voor jongens en meisjes in de leeftijd vanaf 5 tot en met 15 jaar.

Kinderen ervaren het uitvoeren van paaltechnieken veelal als een avontuur in de speeltuin of het doen van acrobatische trucs zoals in het circus. Voor tieners is het een serieuzere aangelegenheid. Omdat deze groep nog volop in de groei is, heeft Pole Fitness het trainingsprogramma hierop aangepast. De nadruk ligt dan ook meer op het aansterken van het lichaam en het spieruithoudingsvermogen zodat je een basis waar verder op gebouwd kan worden.

Inhoud van de training

De training bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bestaat uit het doornemen in een klein groepje van de manual. Deze manual bestaat uit verschillende onderwerpen die uitgebreid worden behandeld. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld een specifiek voor deze doelgroep gerichte warming-up/cooling-down. Veiligheid, technieken, social media, etc. Het tweede deel bestaat uit een stage op je eigen locatie.

Het is belangrijk dat wij kinderen op een leuke, veilige en pedagogisch verantwoorde manier verschillende paaltechnieken aanleren. Het is erg belangrijk dat een instructeur hiervoor correct is opgeleid.

Voor wie?

Voor iedere instructeur die de basis trainingen beheerst en pole kids/teens les wil geven.