Maud Rietbroek wereldkampioen Artistic Pole – Senior Women

Maud Rietbroek wereldkampioen

De 19-jarige Maud Rietbroek uit Gouda heeft afgelopen zaterdag 14 juli goud gepakt op het wereldkampioenschap Pole Sports in het Spaanse Tarragona. Ze werd niet alleen wereldkampioen in het onderdeel ‘Artistic Pole Senior Women’ maar verbrak met het behalen van 87,2 punten ook nog eens het wereldrecord.

Maud Rietbroek leverde als nieuwkomer op het WK een fenomenale prestatie. Ze wist de nummer 2 op nagenoeg tien punten afstand te houden. Het was bovendien voor het eerst in de geschiedenis dat het Wilhelmus klonk tijdens de World Pole Sports Championships. Voor Rietbroek is het een droom die uitkomt.

Rietbroek plaatste zich begin juni voor het WK, toen zij de NK-titel in het onderdeel ‘Artistic Pole’ won met 79,3 punten. Ze veroverde daarmee de vierde plaats op de wereldranglijst van de IPSF, die op dat moment werd aangevoerd door Eugenia Tovar uit Venezuela (nieuwe wereldrecordhoudster met 85,7 punten). Dankzij het nieuwe wereldrecord staat Rietbroek nu met stip op nummer 1.

De atlete werd bijgestaan door haar trainer/coach Belinda Seine, die een sterk track record opbouwde in de paalsport. Recentelijk behaalde Seine de IPSF-certificering die ze nodig had om optimale ondersteuning te kunnen bieden bij het WK. Dit certificaat toont aan dat ze specialistische aspecten van het menselijk lichaam (menselijke anatomie, fysiologie en biomechanica) heeft bestudeerd en welke impact paalsport op het lichaam heeft.

Over Maud Rietbroek

Maud Rietbroek is pas geslaagd voor haar tweetalige gymnasiumopleiding en start in september met de Universitaire studie Bewegingswetenschappen in Amsterdam. De Goudse deed jarenlang aan acrogymnastics en begon in 2015 met Pole fitness. Ze is drievoudig Nederlands kampioen Pole Fitness in de categorie Advanced/Extreme, Nederlands kampioen én wereldkampioen ‘Artistic Pole Senior Women’ bij Pole Sports, een competitie die is geaccrediteerd door de Internation Pole Sports Federation (IPSF). Bij Artistic Pole draait het naast de atletische prestatie vooral om de artistieke prestatie.

Over Belinda Seine

Belinda Seine timmert als mede-eigenaar van DM Pole Fitness in Reeuwijk al vijftien jaar aan de weg om de paalsport toegankelijk te maken voor het grote publiek. Seine werkte talloze trainingsprogramma’s uit zodat de sport geschikt werd voor een brede doelgroep. Ze leidt instructrices op die deze trainingsprogramma’s gebruiken en onder licentie lessen polefitness mogen geven. Seine werkt zelf ook nog als instructrice. Ze geeft haast dagelijks les aan particulieren en begeleidt als coach haar leerlingen naar topniveau. Ze behaalde onlangs als tweede Nederlandse coach het ‘IPSF Level 1 Anatomy, Physiology & Biomechanics Certificate’ dat coaches extra erkenning geeft bij internationale wedstrijden. Last but not least, Seine was hoofdtrainster van het RTL-televisieprogramma Celebrity Pole Dancing.

Bekijk hier de winnende act van Maud: