Muziek tijdens het trainen.

Muziek tijdens je pole workout is erg belangrijk. Buiten het feit dat muziek je een goed gevoel kan geven  is het belangrijk om je muziek aan te passen aan je training doel. Zo gebruik ik voor de warming up in mijn lessen uiteraard andere muziek dan tijdens de  training zelf of de cooling down. 

Het gebeurd dan ook regelmatig in mijn les dat klanten neuriënd in de warming up zitten of echt helemaal op gaan in de muziek van de cooling down. Na de les deel ik dan ook regelmatig de muziek met sommige klanten omdat ze deze zo fijn vinden. 

Ik zelf vind de cooling down en/ of stretch/flexibility muziek ook gewoon heel erg fijn. Altijd een momentje van complete rust en ontspanning. Helemaal opgaan in je ademhaling, beweging en muziek.

De een vind instrumentaal mooier en de andere vocaal . Ik vind beiden wel wat hebben. Dus heb ik een kleine greep genomen uit mijn coolingdown/flexibility lijst van beiden.

Altijd  handig als je thuis je coolingdown aan het doen bent of juist je flexibilty aan het trainen bent.

Instrumentaal:

 • Comptine dún autre ete, lápres-midi – Yann Tiersen
 • The river flows in You – Yiruma, Alex Christensen
 • Morricone: Chi Mai- Ennio Morricone
 • Nuvole Bianche- Ludovico Einaudi
 • Kiss The Rain – Yiruma
 • Cooling Down – Montgomery Smith
 • Faded (instrumental) – Alan Walker

Vocaal:

 • Say something – A great Big World, Christina Aguilera
 • Love On The Brain – Rihanna
 • Jenkins/ Arr Ratledge: Adiemus – Karl Jenkins
 • Run – Leona Lewis
 • Teardrop- Massive Attack
 • Next to me – Imagine Dragons
 • People Help The People – Birdy.Birdy