Wat trek ik aan naar mijn eerste Pole Fitness/polesport les?

Wat trek ik aan naar mijn eerste Pole Fitness les?

Altijd weer ingewikkeld. Je gaat naar je eerste les en je weet niet helemaal zeker wat je nou het beste aan moet trekken. Nu is er natuurlijk een verschil tussen de zomer en de winter maar aangezien het in Nederland bijna nooit 30 graden is gaan we hier uit van een gemiddelde dag waarin je overdag geen korte broek aan kan omdat dat te koud is.

Kleding die je de eerste keer aantrekt:

Een lange sportbroek

Een korte sportbroek (onder je lange sportbroek) -hemdje ( zonder mouwen)

Blote voeten / sportschoenen/ turnschoentjes

 • Lange sportbroek:
  het is belangrijk dat je spieren warm worden tijdens de warming up. Maar ook langzaam afkoelen na het trainen. Dus om onze flexibility goed te behouden trekken wij onze warme kleren tijdens of na de warming up pas uit (zoals lange broek en lange mouwen shirt/jasje) en trekken deze gelijk voor de flexibility of cooling down weer aan.
 • Korte sportbroek:
  bovenstaand lees je waarom deze onder je lange sportbroek zit. Met een korte broek kunnen wij leren om met onze huid van onze benen te klemmen aan de paal. Let erop dat je korte broek smalle pijpjes heeft zodat deze niet kan opkruipen of inkijk heeft met bewegen van je benen.
 • Hemdje of sporttop(zonder mouwen):
  Omdat wij best wel vaak onze oksels gebruiken in de paal is het handig dat jou t shirt geen mouwtjes heeft en dus is een hemdje of een sporttop voor deze sport het handigst.
 • Blote voeten, sportschoenen of turnschoentjes:
  Alles is welkom in onze les maar blote voeten heeft wel onze voorkeur. Zo kan je je tenen beter pointen/strekken en is dat voor ons als jou instructrice/instructeur ook beter te controleren.

Mocht je twijfelen over een kledingstuk of je schoenen hebben dan kan je het natuurlijk altijd met de desbetreffende instructrice/instructeur bespreken in de les of gewoon contact opnemen voor je allereerste les.

Have fun!