Workshop – Basic Floorwork

Voor wie?

Houd jij van dansen? Kan je niet dansen maar vind je het wel leuk om je bezig te houden met een paal choreo? Doe jij al pole choreo’s maar wil je je verdiepen in de floor technique of wil je dat deel van je act juist verbeteren? Dan is deze workshop iets voor jou.

Wat houd deze workshop in?

Floorwork, letterlijk ‘vloerwerk’ is ontstaan uit David Zambrano’s Flying Low (and Passing Through) Technique en een onmisbaar onderdeel in de hedendaagse dans. Toen Zambrano als danser een voetblessure kreeg, ontwikkelde hij deze techniek om te kunnen blijven trainen. Floorwork focust zich op de relatie van de danser met de vloer. In de les gebruiken we ons lichaam op een zo efficiënt mogelijke manier in, uit en over de grond. Hierbij maken we gebruik van de ontspanning rond de gewrichten (je geeft het gewicht letterlijk aan de vloer) en bewuste ademhaling. Zambrano ontdekte dat je vanuit de ontspanning veel sneller kon bewegen. Zo ontstaat snelheid, dynamiek en flow, naast het krachtige geaarde centrum en bewuste gebruik van het lichaam. In de les onderzoeken we bewegen vanuit het skelet (ipv spierkracht )

Wie geeft de workshop?

Deze workshop wordt gegeven door Denise Verschut.

Ze is afgestudeerd in Moderne theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.Specialisatie gedaan in Fysiek theater en Mime.

NK polefitness jury lid 2018.


Bestel direct een NK PoleFitness 2019 ticket + deze leuke workshop!

Tickets bestellen